Сьогодні ми повідомляли, що 2 листопада відбудеться прощання з ветераном Другої світової війни Іваном Залужним. За інформацією секретаря Запорізької міськради, церемонія мала відбутись у вівторок на Правобережному (Осипенківському) кладовищі, однак згодом у соцмережах написали що дата змінилась.

На сторінці Фейсбук В’ячеслава Зайцева у коментарях до новини про церемонію прощання Денис Безтужев написав, що дату змінено з 2 на 3 листопада о 13:00. Цю інформацію йому повідомила донька померлого ветерана – Галина Залужна. Щойно про зміну дати сповістив на своїму Телеграм-каналі Анатолій Куртєв.

Нагадаємо, він був військовим, капітаном І рангу морської піхоти. У молодому віці його призвали на військову службу. Воював під Сталінградом та на Далекому Сході. По закінченні війни, відбувався тривалий процес відновлення країни та реабілітації, що безперечно позначилося на добробуті українських сімей. Іван Залужний дослужився до капітана I рангу, а по закінченні війни продовжив службу в армії.

Іван Залужний виховав доньку Галину, а пізніше вкладав свою душу та хоробре серце в онука Івана, якого назвали на честь діда-героя. У 2015 році, захищаючи України на Донбасі, онук Івана Залужного загинув. Після трагічних подій в родині, чоловік неодноразово закликав почесних ветеранів війни зупинити дії диктатора Путіна, про це він вперше сказав на похороні свого героїчного онука.

У серпні 2014 року на похоронах свого єдиного онука Івана Гутніка-Залужного, вбитого російсько-терористичними військами під час війни на сході України, виголосив промову до своїх бойових побратимів, закликаючи їх зупинити Володимира Путіна та не допустити ескалації конфлікту. Наприкінці квітня 2015 року в мережі з’явився відеоролик, присвячений до 70-річчя перемоги над нацизмом, що розповідав історію Івана Залужного та його онука.

Фото: Google.com