ТОВ «Запоріжгаз Збут» спростовує чутки про ймовірне здорожчання тарифу на блакитне паливо. Ціна лишатиметься на позначці – 7,99 грн/м3 ще близько 7 місяців.

В пресслужбі «Запоріжгаз Збуту» зазначається, що постачальник не змінюватиме ціни на газ до травня 2022 року. Протягом цього часу тари залишиться незмінним – 7,99 грн/м3:

«Запоріжгаз Збут»: ціна газу для населення не зросте до кінця опалювального сезону ТОВ «Запоріжгаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», розвіює чутки про можливе здорожчання газу для населення. Постачальник закликав споживачів не турбуватися про стрибки ціни та споживати блакитне паливо за фіксованою вартістю до кінця опалювального сезону. «Ціна природного газу для всіх клієнтів підприємства не зміниться до травня 2022 року. Споживачі можуть не хвилюватися про коливання вартості ресурсу, всі наші клієнти захищені та можуть бути спокійні — ціна 7,99 грн/м3 залишиться незмінною у листопаді та на весь опалювальний період», — пояснила директор ТОВ «Запоріжгаз Збут» Юлія Бурдак. Нагадаємо, 2021 року ціни на газ у Європі різко підскочили. Експерти пов’язали стрімке здорожчання зі скороченням запасів газу у підземних газових сховищах країн ЄС, а також із зменшенням постачання газу з Росії. «Запоріжгаз Збут» ще у травні поточного року запропонував клієнтам два довгострокові тарифи — «Твій газ Річний» та «Твій газ Рівномірний платіж» із фіксованою ціною 7,99 грн/м3. За умовами контрактів вартість ресурсу залишиться незмінною до травня 2022 року.

Нагадаємо, в Запорізькій обласній раді під час наради розглянули питання щодо ймовірного підвищення тарифів розподіл газу, а саме на 192% (з 0,92 грн до 2,69 грн за 1 куб.м). Таку ціну в компанії хочуть встановити наступного року. В ЗОР вирішили, що таке здорожчання є необґрунтованим, тому направить зауваження АТ «Запоріжгаз» та до контролюючих органів.

На головній – фотоілюстрація