Вчора, 2 листопада, відбулось засідання місцевої комісії з питань ТЕБ та НС, на якому вирішили ввести додаткові обмеження. Оскільки на народу запросили представників бізнесу, зокрема – «Метро», «АТБ», «Сільпо» тощо, у соцмережах почала ширитись інформація, що в продуктових магазинах покупці мають надавати сертифікат про вакцинацію або ПЛР-тест.

Кореспонденти RegionNews зв’язались з пресслужбою Запорізької міської ради, щоб уточнити інформацію. Нам сказали, що про подібні «нововведення» не чули. Тож обмеження не діятимуть на продуктові магазини. Принаймні, поки. Покупці зможуть скуповуватись без ковід-сертифікатів та ПЛР-тестів, але треба не забувати про дотримання всіх протиепідемічних норм (дотримання дистанція, носіння медичних масок тощо).

Нагадаємо, вчора стало відомо, що у Запоріжжі в торговельно-розважальні, культурні, заклади харчування, спортзали, фітнес-центри, ринки басейни функціонуватимуть тільки за умови COVID-сертифікатів або ПЛР-тестів у працівників та відвідачів.

Оновлення. RegionNews вдалось отримати коментар від першого заступника міського голови Олександра Власюка:

Ні, тема зустрічі – робота непродовольчих відділів в маркетах та підприємств харчування, непродовольчих ринків або непродовольчих відділів в продовольчих ринках з дотриманням вимог ПКМУ 1236 та посилення контролю до своїх працівників і клієнтів(відвідувачів, покупців) щодо підтвердження зроблених щеплень і т.д.(читайте ПКМУ 1236,п3,3значок5). Тобто, підприємства харчування (ресторани, кафе, бари, їдальні ).