Туристи з України, серед яких є мешканці Запоріжжя застрягли в Туреччині. Причина затримки –  можливе самогубство одного з членів групи.

Про ситуацію що склалася написала у сціальних мережах Олена Громико. Жінка входить до туристичної групи з якою трапилася надзвичайна подія. Пані Олена просить про допомогу, бо через трагедію цілій групі заборонили покидати межі країни, аж поки не завершаться судово-медичні експертизи.

У своєму дописі жінка розповіла передісторію сьогоднішніх  неприємносте.

15.10 збірна група українських туристів (Рівне, Київ, Запоріжжя) здійснила переліт до Туреччини та відправилася в похід по Лікійці.
17.10 один з членів групи вчинив суїцид.
Був безпосередній свідок трагедії (не член групи), в якого турецька поліція не взяла ані показань, ні хоча б контактні дані.
Потім були допроси, суд вночі, який встановив заборону виїзду учасників групи – 7 чоловік з Туреччини до завершення судово-медичної експертизи.
Тіло померлого товариша передали в Україну. Його вже поховали  поховали 22.10. Завтра буде 3 тижні з дня трагедії.  Українці мали квитки у зворотньому напрямку і хотіли полетіти додому, але їх постаивли заборону.
“Коли будуть результати – невідомо. Спочатку мова йшла про 1 тиждень, потім про 2, наразі строки взагалі невизначені.
Перетнути турецький кордон не можемо. Кожного вдома чекають родина, діти, робота, яку я, наприклад, ймовірно втрачу, якщо не повернуся у найближчий тиждень. Ми змушені переїзджати, змінюємо житло з недорогого на ще більш дешевше. Запроваджуємо інші засоби економії. Гроші вже закінчуються” – пише у відчаї Олена Громико.
Також жінка додала, що українське консульство на наші запити та прохання допомогти відповідає, що “в даному випадку допомога не передбачена законодавством” та на прохання робити запити, кажуть, що не можуть впливати на дії турецької сторони.