Коронавірус нікуди не відступає. Майже кожного дня в Запорізькій області фіксують понад 1000 нових випадків. Медичного персоналу катастрофічно не вистачає. На допомогу приходять студенти «Запорізького державного медичного університету».

Про це повідомив голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух під час онлайн-брифінгу.

За його словами, на сьогодні 23 лікарні залучені до подолання коронавірусної інфекції. Оскільки наплив нових пацієнтів дуже високий – навантаження на медиків колосальне. Тож до боротьби з Covid-19 стали залучати студентів ЗДМУ.

«Сьогодні хочу звернути вашу увагу на студентів інтернів та подякувати їм за розуміння ситуації і підтримку. Враховуючи напружену ситуацію з Covid-19 в області, зараз велике навантаження на медичну систему та медичних працівників. Відповідно залучаються студенти ЗДМУ. Близько 60% студентів цього закладу працюють на посадах середнього медичного персоналу в закладах вторинної медичної допомоги. Понад 60 студентів медиків залучені до вакцинальної кампанії в Центрах масової вакцинації»

Нагадаємо, за останню добу в області зареєстровано 669 випадків коронавірусної хвороби. З яких: 32 – діти, 19 – медичні працівники, 0 – працівники закладів освіти. Ковід забрав 10 життів. Одужало 480 людей.

На головній – фотоілюстрація