7 листопада у більшості закладів освіти Запорізької області закінчились осінні канікули. Департамент освіти і науки рекомендував школам проводити навчання дистанційно. Сьогодні, 9 листопада, голова ЗОДА Олександр Старух розповів, скільки ж шкіл навчається дистанційно, а скільки ще знаходяться на канікулах.

Інформація з онлайн-брифінгу Запорізької обласної державної адміністрації. 

За його словами, станом на сьогодні в області вакциновано 38 517 працівників закладів освіти. З 532 закладів дошкільної освіти припинили роботу через карантинні обмеження – 6 садочків (2 у Мелітопольському та 4 у Пологівському районах). 74 заклади дошкільної освіти працюють дистанційно. У звичайному режимі 8 закладів.

В Запорізькій області 496 закладів загальної середньої освіти, з яких 7 зараз знаходяться на осінніх канікулах, 93 працюють у звичайному режимі, а 396 – працюють дистанційно.

Всі 27 закладів фахової передвищої освіти і 10 вишів працюють зараз працюють дистанційно. З 29 закладів професійно-технічної освіти дистанційно працюють 25 закладів, 4 – очно.

99% працівників сфери освіти дотримались постанови Кабінету міністрів України.

Нагадаємо, навчання мало розпочатись з 25 жовтня. Однак департамент освіти і науки Запорізької міськради рекомендував керівникам закладів середньої освіти подовжити канікули спочатку до 31 жовтня, а потім до 7 листопада.

На головній – фотоілюстрація