Попри заяви адвоката колишнього головного лікаря КНП «Обласна інфекційна клінічна лікарня», що його клієнт нікуди не збирається тікати і готовий до співпраці, Шинкаренка так й не дочекались правоохоронці.

На сайті ГУНП Запорізької області повідомили, що вчора, 9 листопада, о 15:00 мав з’явитись на допит в якості підозрюваного Володимир Шинкаренко, який раніше очолював інфекційну лікарню, де сталася масштабна пожежа і загинули люди. Чоловіка так і не дочекалися.

Хоча напередодні, коли з’явилась інформація про розшук Шинкаренка, його адвокат Станіслав Гришин повідомив, що його клієнт не знав про інкримінування справи. Запевнював, що колишній головний лікар готовий брати участь у всіх подальших слідчих і процесуальних діях. Втім навіть після «офіційного запрошення» на допит не прийшов.

Нагадаємо, Володимиру Шинкаренку інкримінують кримінальні правопорушення, передбачених ч. 2 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки, що спричинило загибель людей, майнову шкоду в особливо великому розмірі або інші тяжкі наслідки) та ч. 2 ст. 272 (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки) ККУ.

Окрім колишнього головного лікаря кримінальне провадження інкримінують завідувачу господарсько-обслуговувального персоналу.

Для довідки: 4 лютого 2021 року в Запорізькій обласній лікарні, де лежали важкохворі на коронавірус, сталася пожежа. Під час інциденту загинуло 4 людей, серед яких була 26-річна лікарка Ольга Глива. Коли почали встановлювати причини, в закладі виявили порушення правил протипожежної безпеки та інші порушення.

Фото:  Google.com