На свої сторінці у Фейсбук народний депутат з Мелітополя Сергій Мінько розповів, що відбулась зустріч з активом Молочанської ОТГ, під час якої обговорювалась можливість переходу цією територіальної громади до укрупненого Мелітопольського району.

На цей час Молочанська ОТГ входить до Пологівського району (до 2020 року входила до Токмацького району). На думки деяких представників громади, ОТГ краще розвиватиметься в якщо приєднається до Мелітопольського району. На думку Мінька це можливо, втім треба ретельно вивчити всі кейси та нюанси:

Але впевнений: якщо звернутися до історичного коріння і з’ясувати, як це було раніше, ще за часів існування Таврійської губернії, Мелітопольського повіту, а також взяти до уваги економічні передумови, які передбачає географічна близькість Молочанської ОТГ до такого великого адміністративно-ділового центру, що динамічно розвивається, як Мелітополь, то ми побачимо, що таке бажання мешканців Молочанської громади має під собою вагомі підстави.

Вже на даному етапі ми можемо сприяти нашим молочанським сусідам щодо включення до спільної роботи нашої команди з об’єднаними територіальними громадами, щоб вони отримували технічні консультації та всебічну допомогу, переймали наш позитивний досвід розвитку.

Нагадаємо, станом на 26 січня 2021 року на території «Молочанського молочноконсервного комбінату» (м. Молочанськ, вул. Лугова, 83, Токмацький р-н.) знаходиться бюст Леніна.

Фото з Фейсбук сторінки