Бердянський міський голова вирішив піти за місяць до того, як мав відповісти на звинувачення в корупції.

Сьогодні, під час засідання дня депутата та напередодні сесії Бердянської міської ради, її голова Валерій Баранов заявив, що йде у відставку.

Причина, яку назвав Баранов доволі незрозуміла та розмита – начебто тупикова ситуація у міській раді та його тривала боротьба з депутатами.  Чому міський голова протягом майже року боровся, а не співпрацював з депутатських складом він не пояснив. А лише, як і раніше його заступники, поскаржився на неможливість роботи в умовах постійної протидії з боку більшості депутатів міської ради. При цьому ні раніше, ні цього разу Баранов не назвав конкретних фактів протидії депутатському корпусу. Адже за рік не було жодного важливого питання, запропонованого Барановим, за яке депутати не проголосували б.

У підсумку, міський голова не пропрацював і року на посаді та не прозвітував про виконану роботу  йде услід за представниками своєї команди  — екс-заступником Віталієм Гречкою та Вікторією Васильчишиною.

Варто сказати, свою заяву Валерій Баранов зробив після оприлюднених фактів про порушення та можливі прояви корупції під час проведення тендерів у відділі освіти та напередодні сесії, на якій було заплановано звіт його заступників. Окрім цього, голова ОДА Олександр Старух неодноразово критикував мера Бердянська за організацію кампаній вакцинації та провал реалізації проектів реконструкції закладі бюджетної сфери.

За місяць мав виступати зі звітом сам міський голова. Та чи виступить тепер?