16 листопада стало відомо, що міський голова Бердянська Валерій Баранов написав заяву про відставку. За його словами, причина – складність працювати без більшості у міській раді. Сьогодні, 18 листопада, він вже офіційно склав повноваження.

На дванадцятій сесії Бердянської міськради депутати проголосували за звільнення Валерія Баранова за власним бажанням з посади міського голови, повідомляє пресслужба відомства. Тимчасово виконувати обов’язки міського голови буде секретар міськради Олександр Свідло.

У 2021 році Свідло балотувався на пост міського голови Бердянська від партії «Опозиційна платформа – за життя». У другому турі програв Баранову. Як і його опонент, має досвід в політиці.

У 2010 році був обраний депутатом до міськради від «Партія регіонів». 2012 року заступив на посаду заступника міського голови у виконавчому комітеті Бердянської міськради. Через три роки (2015 рік) на місцевих виборах його обрали депутатом в міськраду від «Опозиційного блоку». Тоді ж став членом Бердянської міської організації «Опозиційного блоку».

Працював на керівних посадах різних комунальних установ курортного міста тощо.

Має дружину та сина. За 2020 рік в декларації зареєстрував кімнату площею 13,4 м2, квартиру 68 м2 (спільна власність з дружиною). На дружину записана земельна ділянка – 840 м2.

За рік Олександр Свідло отримав 68041 грн зарплатні від ТОВ «Бердянська автотранспортна компанія». За основним місцем роботи – 27507 грн. Внесок до виборчого Фонда кандидата на посаду міського голови – 400000 грн тощо.

З грошових активів на Ганну Свідло зареєстровано  200000 грн, а на чоловіка – 1171 грн.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) провело перевірку декларації українських посадовців, народних депутатів, місцевих депутатів, суддів тощо. У кожній п’ятій декларації за 2020 рік українських посадовців, було внесено недостовірні відомості. Серед порушників були й запорізькі чиновники.