Десятиліттями мешканці Кирилівки та курортники очікували коли ж в курортному смт з’явиться централізоване водопостачання та водовідведення. Схоже, справа здвинулась з місця.

В Мелітополі продовжується робота з розробки проєкту будівництва інженерних комунікацій. Вчора відбулась зустріч з підрядниками, спеціалістами, вченими за участі нардепа Сергія Мінька і голови Мелітопольської міськради Івана Федерова та інших посадовців, повідомляється на сайті відомства.

Фото з сайту міськради

Сьогодні ми готуємо до затвердження основні траси проходження мереж по кирилівським косам та приватному сектору, а також трасу проходження мереж від Кирилівки до очисних споруд Мелітополя. Ми прорахували кілька варіантів очищення стоків. Це будівництво локальних очисних споруд та використання мелітопольських очисних споруд. Локальні очисні споруди не можуть бути використані через циклічність навантаження — влітку воно надвелике, а у міжсезоння надзвичайно низьке. Плюс додається солоність води, що веде до суттєвого подорожчання вартості очищення стічних вод, – розповів Іван Федоров.

Воду можуть брати з каналу, зі свердловини з Шелюг та дніпровських вод. На сьогодні експерти вивчають, який з цих трьох варіантів найоптимальніший.

На головній – фотоілюстрація