На сайті Мінрегіону вказано, що два міста України реалізовуватимуть проєкт Енергоефективність у громадах – Житомир і Запоріжжя. Усього ж у відборі брали участь 38 міст, однак за критеріями було відібрано тільки два.

На реалізацію проєкту Житомир та Запоріжжя отримають кредит у розмірі 25,5 млн грн євро та 1  млн євро від Кредитної Установи для відбудови (KfW). Ці гроші підуть на термомодернізацію шкіл та дитячих садків. Запоріжжя ж отримає 12,5 млн євро кредитних коштів на термомодернізацію та один млн грн від KfW. Угода розрахована на 10 років, з пільговим періодом 30 років. Тобто повернення тіла кредиту розпочнеться з 2032 року, повідомляється на сайті Запорізької міськради.

На сьогодні ще невідомо остаточний список навчальних закладів, які в Запоріжжі долучаться до проєкту, адже мають пройти всі необхідні процедури:

Остаточний список буде відомо пізніше. Після того, як буде проведено всі відповідні процедури – тендери тощо. Першочергово був список – 39 закладів. Однак тоді був зовсім в інший розрахунок зважаючи на ціни. Зараз ситуація змінилася. Кількість стане відомо пізніше, – розповіли журналістам RegionNews у пресслужбі міськради.

30 листопада Кабінет Міністрів України, Житомирська та Запорізька міськради підписали відповідну Угоду.

На головній – фотоілюстрація