Фігурантка справи за допомогою інших співучасників підроблювала Covid-документи для клієнтів. Під час обшуків було знайдено відповідні докази.

Встановлено, що у вересні 2021 року менеджерка туристичного агентства у соціальних мережах пропонувала людям придбати підробні довідки. Клієнтам видавали документ про проходження ПЛР-тесту на захворювання коронавірусної хвороби. Послуга коштувала від 400 до 500 гривень. Під час обшуків вдома у підозрюваної та на місці її роботи правоохоронці вилучили зразки довідок оформлених на різних громадян, повідомляється на сайті ГУНП Запорізької області.

Жінка діяла не сама. За висновками судово-технічної експертизи, бланки результатів аналізу на COVID-19 методом ПЛР, виготовлялись від імені вірусної лабораторії за допомогою комп’ютерної техніки та кліше печатки установи.

24 листопада фігурантці повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 358 ККУ. Дії підозрюваної кваліфіковано як пособництво у підробленні офіційного документа, що видається та посвідчується установою, яка має право його видавати, з метою використання його іншою особою та збуті такого документа за попередньою змовою групою осіб.

Наразі працівники поліції спільно з відділом протидії кіберзлочинів в Запорізькій області встановлюють інших осіб, які причетні до злочину.