Мутація коронавірусу продовжується й кілька днів тому вперше заговорили про новий його різновид, який назвали – “Омікрон”.

Науковці підняли тривогу, адже новий штам має значно більше мутацій, а ніж найнебезпечніший до цього – “Дельта”. Він не є достатньо вивченим і найцікавіше питання зараз – чи стійкий він до вакцин? Якщо це так, на планету чекає та ж сама послідовність дій – перегони з виготовлення дієвої вакцини, щеплення, нові хвилі й можливо знову все заново…

Новий варіант коронавірусу, вперше виявлений у Південно-Африканській Республіці. Він вважається потенційно небезпечнішим, оскільки в ньому приблизно вдвічі більше мутацій, ніж у “Дельти”. Вчора стало відомо, що випадки захворювання вірусом  “Омікрон”,  вже виявили в Бельгії, Британії, Німеччині, Ізраїлі та Гонконгу.

Вчені припускають, що новий штам коронавірусу Омікрон  міг з’явитися в організмі людини з ослабленим імунітетом, яка не повністю вилікувалась від інфекції. Таку гіпотезу озвучила головний епідеміолог ВООЗ Марія Ван Керкхові в інтерв’ю Financial Times.

Зазначимо, через небезпеку нового штаму Ізраїль заявив, що закриває кордони країни на 2 тижні.