Одна з українських команд, які будуть брати участь у престижному Rallye Monte Carlo Classique у Франції – подружжя зі Львова.

Учасники команди показали свій жовтий горбатий запорожець, яким поїдуть до Франції боротися за перемогу. За 110 років Україні вперше видали ліцензію на участь.

Проблема в тому, що до участі допускали лише автомобілі, яку були випущені до 1956 року. Перший же автомобіль,  який випускався на Запорізькому автомобілебудівному заводі «Комунар» з’явився у 1959 році. Це був запорожець. Приблизно такий, як у подружжя зі Львова.  Він не був серед перших автомобілів, які зробили в Україні, бо ж рік його випуску  1967-й. Але, в честь 60-річчя випуску запорожців їм виступати дозволили.

Подружжя Світлана та Євген зі Львова взялися за підготовку до участі, перше завдання – полагодили запорожець, який багато років простояв у гаражі. Додатково подружжя планує поставити генератор, бо перегони будуть проходити в горах, тож треба мати добре освітлення. Тренуватися планують в Карпатах. За кермом на змаганнях буде Світлана. Загалом стареньким авто треба проїхати 1000 кілометрів у два заходи.

Нагадаємо, раніше ми писали, що проведення Ралі планується 27 січня 2022 року у Франції. Український екіпаж вирушає 20 та 23 січня із Запоріжжя та Києва. Наша команда братиме участь у заході на “горбатих” та “вухастих” запорожцях. Усього буде залучено 6 автомобілів та 12 перегонщиків.

Нещодавно стало відомо, що українська команда заручилася підтримкою легендарного фінського  гонщика та двічі депутата Європарламенту Арі Ватанена. Він буде наставником наших екіпажів і зустрінеться з командою у день перегонів.

Арі Ватанен

Арі Ватанен

Про комунікаційну та частково менеджерську складову відповідатиме Агенція регіональних ініціатив в Запоріжжі на чолі із Олександром Павловим. Чоловік каже, що підтримка Арі Ватанена  підвищує шанси на перемогу української команди.

Як виглядає півстолітній запорожець показали колеги з телеканалу 1+1.