Власне житло – мрія багатьох людей. Іноді вона перетворюється на виснажливий марафон. Скільки ж треба часу, щоб накопичити необхідну суму грошей на купівлю квартири в Запоріжжі? Журналісти інформаційно-аналітичного сайту Слово і діло спробували відповісти на це питання.

Під час підрахунку використовувалась наступна формула: співвідношення середньої заробітної плати у різних містах України на початок листопада, з середньою вартістю однокімнатної квартири на первинному ринку. На сайті мінфіну вказано, що середня зарплатня по Запорізькій області за вересень поточного року становить 14044 грн.

За інформацією журналістів, для того, щоб остаточно осісти в Запоріжжі на квартиру треба збирати п’ять років – 61 середня зарплата. Зазначається, що в Запоріжжі одні з найвищих зарплат та найдорожчі квартири, якщо порівнювати з Івано-Франківськом, Черкасами, Херсоном і Черніговом.

Нагадаємо, ціни на квартири в Україні в першому кварталі поточного року виросли на 11,6% порівняно з аналогічним періодом минулого року, про це повідомляє Державна служба статистики.

На головній – фотоілюстрація