Не пройшло і двох тижнів після призначення Ростислава Шурми на посаду заступника керівника Офісу президента України, як він приступив до своїх обов’язків і був помічений на одній з перших важливих зустрічей.

Президент Володимир Зеленський провів зустріч з керівництвом великих міжнародних компаній, які є найбільшими інвесторами економіки України, та наших компаній, що змогли побудувати свій бізнес міжнародного рівня, повідомляється на сайті президента України. Члени Американської торговельної палати інвестували в Україну понад 50 млрд доларів США та створили понад 400 тисяч робочих місць.

На цій зустрічі і був присутній новоспечений заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма. Він відповідає за економічний блок. Того дня або він був не багатослівним, або ж пресслжба просто не вказала його пряму мову.

Зауважимо, призначення викликало великий резонанс серед суспільства. Один з народних депутатів від СН навіть вийшов з фракції й розповів, що нібито це стало останньої краплею. Адже він досить відома фігура у Запоріжжі. З 2012 року обіймав посаду директора ПАТ “Запоріжсталь”. У 2010 його обрали депутатом до Донецької ради 6 скликання від Партії регіонів. 2015 року балотувався до Запорізької обласної та міської рад від Опозиційного блоку. Від обох мандатів відмовився за власним бажанням і став головою Запорізького регіональної партійної організації Опозиційний блок. А вже у 2019 балотувався до ВР від тієї ж парті Опозиційного блоку.

Часто місцеві журналісти викривали Ростислава Шурму у різноманітних схемах.