На сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) вказано, що 29 листопада – 3 грудня 22 депутати та посадовці мають надати пояснення про можливі порушення вимог Законів України «Про запобігання корупції» та «Про політичні партії в Україні».

Серед вказаних осіб є депутат із Запоріжжя Олександр Коваленко від «Партії Володимира Буряка «Єднання». Повідомляється, що він має надати пояснення щодо можливих порушень порядку подання фінансової звітності.

Коваленко працює на КП «Муніципальній телевізійній мережі». Свого часу, коли головою міста був Володимир Буряк, на роботу телеканалу виділили 33,7 млн грн. Тоді міська влада висвітлювалась тільки у позитивному ключі, а в студію запрошували переважно представників партії Буряка.

2014 року балотувався до Верховної Ради 8-го від «Опозиційного блоку», наступного року до Запорізької міськради 7-го скликання від партії «Нової політики». Двічі не пройшов. Зараз знаходиться в постійній комісії з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад області та житлово-комунального господарства у Запорізькій обласній раді. Депутат «Партії Володимира Буряка «Єднання».

В декларації на цього записана квартира площею 77,14 м2, авто FIAT 2012 року випуску, розмір доходу – 212784 грн на телеканалі за рік.

Нагадаємо, 3 листопада під час сесії міської ради звільнили з посади начальника комунального підприємства «Муніципальна телевізійна мережа» Дмитра Веліканова.

Фото з сайту ЗОР