96 громад, серед яких є й громади Запорізької області, розроблятимуть стратегії розвитку за підтримки від U-LEAD. Планування має бути спрямоване на економічне зростання, збільшення зайнятості людей та збереження навколишнього середовища, повідомляється на сайті Мінрегіону.

До програми на 2021-2022 рр. потрапили наступні громади Запорізької області: Василівська міська ТГ, Якимівська селищна ТГ, Воздвижівська ТГ, Чкалівська сільська ТГ, а також Андрівська селищна ТГ.

Зауважимо, програма U-LEAD спрямована на посилення ключових суб’єктів на національному, регіональному та місцевому рівнях для подальшого впровадження децентралізації України та відповідних реформ регіональної політики й сприяння функцій кожного рівня управління в конкретних сферах політики. Фінансування здійснюється спільно з Європейським союзом та такими державами, як Німеччина, Польща, Швеція, Данія, Естонія, Словенія.

Нагадаємо, два міста України реалізовуватимуть проєкт «Енергоефективність у громадах». Першопрохідцями будуть Житомир і Запоріжжя.