Міністерство охорони здоров’я розширило перелік професій працівників яких зобов’язали щепитись від Covid-19. Правила діятимуть вже з 9 грудня. Щоб бути допущеним/ою до роботи, треба зробити хоча б одне щеплення.

Вчора під час онлайн-брифінгу голова ЗОДА Олександр Старух оголосив, що з четверга, 9 грудня, окрім освітян та представників органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрації та їхніх структурних підрозділів, від роботи відсторонятимуть представників, які не зробили щеплення від коронавірусу, наступних професій:

• підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади;
• установ і закладів, що надають соціальні послуги, закладів соціального захисту для дітей, реабілітаційних закладів;
• підприємств, установ та організацій, включених до переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

Потрібне встигнути зробити хоча б одне щеплення, а потім вже, коли назначить медики, отримати другу дозу.

Нагадаємо, першочергово щепитись зобов’язали представників наступних професій: органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрації та їхніх структурних підрозділів; закладів вищої освіти, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності. Наказ набирав чинності 7 листопада.

Читайте також: Київ та ще вісім областей відучора знаходяться в жовтій зоні.

На головній – фотоілюстрація