Хлопець пояснив свої дії «хуліганством». Звідки у дитини зброя не повідомляється. Встановлено, що пневматична зброя не належить ні йому, ні його батькам.

До Мелітопольського районного управління поліції звернулася жінка 1983 року народження, яка розповіла, що в одній з гімназій м. Мелітополя хлопець вчинив стрілянину в навчальному закладі й влучив в її сина. Інспекторам ювенальної поліції та слідчим вдалося встановити події того дня, повідомляє пресслужба відомства.

3 грудня близько 11:40 з вікна місцевої гімназії на другому поверсі учень 2007 року народження здійснив декілька пострілів із пневматичного пістолета. Одна з куль потрапила у нижню губу іншого учня цієї ж гімназії. На події постраждалому надали медичну допомогу. Надалі батьки підлітка не звертались за допомогою до медиків.

Юний «стрілок» пояснив, що стріляв заради «приколу». Пневматичний пістолет у нього вилучили. Яким чином він у нього опинився невідомо. Ювенальні поліцейські провели з ним профілактичну бесіду та пояснили, що навіть пневматичний пістолет може заподіювати шкоду здоров’ю.

Наразі за даним фактом матеріали внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування. Відповідальність за даною статтею кримінального кодексу України наступає з 14 років. Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Нагадаємо, четверо дівчат від 15 до 16 років жорстоко побили неповнолітніх 2007, 2008 та 2005 років народження. Ксенію, яка найбільш активно, протягом години, разом зі спільниками била школярок у Шевченківському районі Запоріжжя відправили за ґрати принаймні на 60 днів. Шевченківський районний суд не дозволив вносити заставу і на час розслідування аргесивна дівчина залишатиметься там, де не зможе нікому завдати шкоди.

На головній – фотоілюстрація