Неурядова організація, яка займається моніторингом доступності українських міст, Доступно.UA, перевірила чи насправді територію на Козацькому колі (о. Хортиця), вдалося зробити безбар’єрною. В цілому об’єкт отримав схвальні відгуки, однак “в раю не без проблем“.

Перевірка відбулася на вихідних. Під час масштабної реконструкції дійсно були враховані потреби людей з інвалідністю. Робітники прокладали доріжки під кутом 5%, щоб усі охочі без перешкод могли дістатися до найвищої точки острова – Кургану єдності.

Тут є все: тротуари з пониженнями, тактильна плитка на кожному кроці, купа лавочок, шрифт Брайля на схемі парку, цікаві скульптури українських митців та простір для відпочинку, зазначає Доступно.UA.

Однак, як вони самі написали “в раю не без проблем“. Ложка дьогтю – мобільний туалет, на який було витрачено чимало грошей. На дверях висіла табличка: «ключ від туалету для людей з обмеженими можливостями знаходиться в кафе». Тут використана некоректна термінологія. У саму ж кабінку для людей з інвалідністю так і не вдалось потрапити. В кафе з’ясувалося, що ключів там немає. Працівниця сказала, що у неї їх забрали, бо в кабінці наразі зберігаються новорічні прикраси:

Прямуємо до кафе (воно, на щастя, від вбиральні дуже близько), замовляємо каву і з’ясовуємо, що ключі від кабінки звідти забрали. Для чого забрали? Зі слів працівників, щоб зберігати (увага!) гірлянди, якими зараз прикрашають парк! 🙂
Не сперечаємось, гірлянди красиві й додають новорічної атмосфери. Проте чи вартують вони комфорту відвідувачів? Абсолютно точно ні! 🙅
Зауважимо, мобільний туалет коштував 296 тис. грн, 700 тис. грн було викладено за підключення конструкції до водопроводу та електричних мереж.
Фото зі сторінки у Фейсбук Доступно.UA