У травні минулого року в одному з приватних пологових будинків, що в Оболонському районі Києва, сталися події, які призвели до смерті новонародженої дитини.

З дня трагедії пройшло вже півтора року і  лише зараз лікарю вручили підозру, який ймовірно допустив ряд помилок під час виконання своїх обов’язків.

Про це повідомили в ГУ НП Києва.

Слідчі Оболонського управління поліції спільно з ювенальними прокурорами Оболонської окружної прокуратури розпочали кримінальне провадження за фактом смерті немовляти, що сталася у травні 2020 року. Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що лікар-акушер-гінеколог під час ведення допологової підготовки та приймання пологів у 32-річної породіллі неналежно виконував професійні обов’язки, що спричинило асфіксію дитини при народжені.
Співробітник пологового будинку не зважив на тривожні показники здоров’я жінки і не провів терміновий кесарів розтин, що призвело до смерті дитини через 55 днів – повідомляється у поліції.
За скоєне фігуранту загрожує позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.