Підозрюваний вже затримувався правоохоронцями за аналогічні злочини. Цього разу йому загрожує до семи років позбавлення волі.

 

Сьогодні, 13 грудня, Василівське районне управління поліції отримало повідомлення, що в селі Балки невідомий пошкодив 20 могил. На місці події опитавши селян та перевіривши пункти прийому металобрухту, слідчо-оперативна група встановила, що до злочину ймовірно причетний місцевий мешканець 1989 року народження. Він нещодавно звільнився з місць позбавлення волі, повідомляється на сайті відомства.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру та обрання запобіжного заходу. Чоловіку загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від чотирьох до п’яти років або позбавлення волі від чотирьох до семи років.

Нагадаємо,  12 грудня, в курортному місті Бердянську по вул. Шмідта загорівся гуртожиток. Мешканці покинули будівлю самостійно до приїзду рятувальників.