RegionNews розповідав, що запорізький біолог Валерій Кємєнов під час прогулянки в плавневому лісі на о. Хортиця виявив сліди бобрів – погризені стовбури дерев. Це вперше за п’ятдесят років, коли на острові вдалося виявити цих гризунів.

Інформація миттєво розлетілася соціальними мережами. Деякі навіть припускали, що це люди навмисно винищують дерева на заповіднику. Під час дослідження території підтвердився факт, що дерева погризли бобри річкові. Наразі науковці досліджують звідки вони могли тут взятися, адже протягом останнього місяця гризунів на острові не було.

Щодо бобрів.
Підтвердився факт присутності бобра річкового у заплавній частині острова Хортиця. Наразі знайдено характерні погризи дерев. Так як ще наприкінці жовтня, ніяких слідів життєдіяльності бобра на цій території не було, вирогідно ці тварини з’явилися на острові протягом останнього місяця. Наразі розпочато польові дослідження території науковцями заповідника.
Цікаво далі?, – зазначається на сторінці Хортиця Національний заповідник – Khortytsia National Reserve. 
Бобри – це ссавці загону гризунів. У них приземкувате тіло й укорочені лапки, маленькі очі та короткі вуха, а хвіст має плоску форму, який нагадує весло. Бобри дуже вмілі будівельники. У середньому один гризун може перепиляти 100 дерев і побудувати 50 гребель. Їх популяція постійно розширює ареал свого проживання.
Фото зі сторінки у Фейсбук