Виявилося, що неповнолітня агресорка, яка організувала жорстоке побиття школярок на території школи в Шевченківському районі міста, й раніше вирізнялася «неправомірною поведінкою».

Про це стало відомо під час виступу керівника Запорізької обласної прокуратури Віктора Приходька на сьомій позачерговій сесії Запорізької обласної ради.

За словами правоохоронця справа перебуває на контролі прокуратури. Змінено підслідність, дії винних перекваліфіковано відповідно до обставин вчинення й умислу на вчинення кримінального правопорушення. Встановлено усі сім осіб, які причетні до злочину. З яких п’ятьом особам повідомлено підозру, обрано відповідні запобіжні заходи, вжиті заходи до батьків.

Не можна сказати, що там є проблематичні сім’ї, але виникають певні питання до шкіл, і до закладів, які зобов’язані здійснювати контрольні заходи щодо розвитку неповнолітніх. На особу, яка підбурювала на неправомірну поведінку, й раніше надходили скарги. Ми маємо випадки минулого року, позаминулого року факти грабежів, нанесення тілесних ушкоджень. Тобто це був непоодинокий випадок, – розповідає Віктор Приходько.

Нагадаємо, 22 листопада четверо дівчат від 15 до 16 років почали розбірки зі школярками: 2007, 2008 та 2005 років народження. На відео знімалося, як агресорки знущалися, били та вимагали гроші у постраждалих. Особливою жорстокістю вирізнялася дівчина, яка організувала все це. Суд обрав запобіжний захід для найбільш агресивної нападниці , вона може пробути за ґратами 7 років.  Під домашній арешт пішли також 4 інших учасниць побиття школярок. Одна з постраждалих перенесла операцію, попереду ще одна.

Читайте також: ОБВИНУВАЛЬНИЙ АКТ СТОСОВНО ОСІБ ПО ІНЦИДЕНТУ В ЗАПОРІЗЬКІЙ “ІНФЕКЦІЙЦІ”  СКОРО МОЖУТЬ СКЕРУВАТИ ДО СУДУ

Фото з соцмереж