На сайті електронних петицій з’явилася пропозиція від Дмитра Кирильчука під №7162, про перейменування однієї з вулиць в м. Запоріжжі на честь Івана Аникійовича Залужного.

Місцевий мешканець просить підтримати петицію щодо встановлення в нашому місті меморіальної дошки та перейменувати одну з вулиць на честь Івана Аникійовича – справжнього патріота, героя та Людини з великої літери:

СУТЬ ЕЛЕКТРОННОЇ ПЕТИЦІЇ

Шановні мешканці Запоріжжя!

30 жовтня на 104 році в Запоріжжі перестало битися серце справжнього героя, патріота, людини, яка пережила Голодомор, Другу Світову та російсько-японську війну, падіння СРСР, чоловіка, що став прикладом для цілого покоління захисників України і для свого єдиного онука – Івана Гутника-Залужного, який героїчно загинув, захищаючи Україну від російського агресора, врятувавши ціною власного життя бойових товаришів.

В цей день не стало Івана Анікейовича Залужного.

«Не хвилюйтеся: те, що ми завоювали у 1945-му, – нікому ми не віддамо», – переконливо казав Іван Анікейович Залужний, коли російський окупант прийшов на українську землю.

Його любов до України, патріотизм та віра ніколи не згасали. З ним, без перебільшень, відійшла у вічність ціла епоха.

Тому, вважаю, є доречним та необхідним встановити меморіальну дошку та надати назву одній з вулиць міста на честь Івана Анікейовича.

Обрання місця встановлення меморіальної дошки та вулиці, що буде названа на честь Івана Анікейовича Залужного пропоную покласти на виконавчий комітет Запорізької міської ради.

З метою гідного вшанування пам’яті героя, видатного мешканця м. Запоріжжя прошу підтримати петицію.

Нагадаємо, восени стало відомо про смерть легенди, ветерана Другої світової війни, героя, справжнього патріота України – Івана Залужного. 3 листопада, небайдужі громадяни прийшли в парк Металургів на Алею захисників України, щоб вшанувати пам’ять запоріжця.

Фото: Google.com