У січні-лютому 2022 року українська команда вперше візьме участь у найпрестижніших автоперегонах на антикварних авто – «Ралі Монте-Карло Класик».

Українські екіпажі отримали запрошення від автомобільного клубу Монако як виключення – у зв’язку з 60-річчям випуску першого українського малолітражного авто – «Запорожець» моделі ЗАЗ-965. У повсякденні ми звикли люб’язно називати його «Горбатим Запорожцем». Україну презентуватимуть екіпажі зі Львова, Запоріжжя, Чернівців, Тернополя і Києва.

У рамках підготовки до зимового «Ралі Монте-Карло Класик» перші тренування в реальних умовах засніжених гір провів львівський сімейний екіпаж Світлана і Євгеній Кравс. В Карпатах протягом двох днів проїхали гірськими асфальтованими дорогами (Східниця-Урич-Славське) збудованими протягом останніх двох років.

Партнер екіпажу №410 – Служба автомобільних доріг Львівщини розробила для тесту маршрут який за складністю і перепадом висот схожий до траси, якою змагатимемося в французьких Альпах і Монако. Щоб опробувати роботу двигуна також довелося проїхати засніженими дорогами без твердого покриття підйомами селища Урич (поруч заповідника «ТуСтань»). Підготовку двигуна робив майстер львівського СТО «BRS-Station» Іван Федоров. Намагалися максимально нагрузити «жужика». Загальний пробіг протягом двох діб не дуже великий – 267 кілометрів. Частину маршруту (близько півсотні кілометрів) кермував я, решту – основний водій нашого екіпажу – Світлана. Близько 70-кілометрів траси – нічні випробування: тестували роботу спарки рідного і додаткового генераторів та пари додаткових фар. Також перевірку холодом проходили наші водійські комбінезони (авторська робота львівської дизайнерки Світлани Микитюк).

Першими тестами дуже задоволені: потрібно попрацювати над усуненням деяких дрібничок та продовжувати тестування.

Наступний виїзд в гори – вже невдовзі у першій декаді січня наступного року: плануємо нон-стоп здолати 450 кілометрів карпатськими дорогами європейського класу…