Схоже перед запоріжцями таки виконають обіцянку й вже наприкінці грудня буде частково відкрито рух для транспорту на вантовому мосту, який сполучає острів Хортиця та центр міста.

Служба автомобільних доріг повідомляє, вчора, 16 грудня, після завершення будівельних та дорожніх робіт на підходах до вантового мосту, що входить до складу Автотранспортної магістралі через р. Дніпро, провели дослідження несної здатності конструкції. Під час проведення досліджень були присутні інженери та геодезисти генпідрядної організації – компанії Онур та експерти Державного підприємства ДерждорнНДІ.

Попереду – випробування під’їзних споруд, які будуть здійснюватись разом із випробуванням самого мосту.

Нагадаємо, запорізький міст — це магістраль безперервного руху довжиною понад 9 км, яка складається з 6 транспортних розв’язок, у складі яких 26 штучних споруд, в тому числі два 2 позакласні мости з окремими спорудами під кожний напрямок руху.

2 грудня на верховій частині вантового мосту мостобудівники навісили останній вант. Відкриття може відбутися дуже скоро. Окрім цього для запоріжців підготували сюрприз. Споруда № 10 Автотранспортної магістралі через річку Дніпро буде підсвічуватись.