7 грудня в Службі автомобільних доріг у Запорізькій області провели громадське обговорення щодо присвоєння балковому мосту ім’я Олександра Шандиби (міст. Через р. Старий Дніпро з підходами до нього),  на честь колишнього заступника начальника запорізької САД, який 4 червня загинув у ДТП.

На сайті відомства вказано, що Шандиба доклав чимало зусиль задля втілення проєкту в життя. Після виступу начальника Служби Олега Галича та його заступника Олександра Горбаня, головний технічний менеджер проєкту компанії “Онур” Озджан Башказанджи разом з головним інженером проєктного інституту “Дніпродіпротранс” Віталієм Марочком висловили підтримку цій пропозиції. Вже завтра мають бути оприлюднені результати. Однак не всі згодні, що балковий міст треба назвати на честь Олександра Шандиби.

До редакції RegionNews надійшов лист від голови ГО “Еко Центр” Павла Панасенка. На його думку, це питання має більш широко висвітлюватись у суспільстві, щоб запоріжці могли самостійно вирішити, як має іменуватися балковий міст:

Недемократичність та непублічність полягає в повній відсутності інформаційного супроводження процесу громадського обговорення даного рішення та відсутності вибору імені взагалі. Пропонується лише одне ім’я, без публічних конкурсів назви мостів та присутності громадськості на так званих Громадських слуханнях. Також, уваги потребує і мотивація, яка дуже сумнівно підпадає під дію Закону, – пише він.

Нагадаємо, на автошляху М-04 Знам’янка-Луганськ-Ізварине неподалік села Світлогірське Кам’янського району, зіштовхнулися “Mitsubishi L200” з “КамАЗом”. На момент смерті Олександру Шандибі було 60 років.

Фото: Google.com