Сьогодні, 20 грудня, у рамках програми «Зелена країна» рятувальники, представники медіа та співробітники лісового господарства висадили на території Крутоярівського лісництва хвойні дерева.

Усього було висаджено 12 хвойних дерев: три колоновидні туї, три шаровидні туї та шість самшитів вічнозелених. Від кожного медіа по одному дереву. Рослини з горщиків висаджувались одразу у ямки. Акція проводилась у рамках програми «Зелена країна», алейку назвали – «Алея журналістів».

Державний лісовий фонд лісогосподарських підприємств Запорізької області нараховує 76,8 тис. га. У рамках акції підпорядкованими державними лісогосподарськими підприємствами висаджено 4094,1 тис. шт. посадкового матеріалу (план – 4067,5 тис.штук). Сьогодні було підбито підсумки. Запорізькій області вдалося посісти четверте місце за кількістю нових насаджень в рамках програми.

Також хотілося б зазначити, що дійсно в рамках програми ми встигли зробити чимало. Втім попереду ще дуже багато роботи по створенню нових лісів. Через те, що наша область є найменш лісистою в Україні, має всього 3,9% лісистості, а середня по країні – 15,9%, тому нам є куди рости. Це прекрасна можливість збільшити території лісного фонду, збільшити лісистість, а також покращити екологію області, – розповідає начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Селюк.

В період новорічних свят зазвичай активізуються вандали, які вирубують ялинки та сосни, тож громадянам нагадали про відповільність і штрафи. На сьогодні вирубка ялинки діаметром близько 10 сантиметрів накладається штрафом – 550 грн, до 14 см – 954 грн і так далі. Чим більший діаметр пенька, тим більша сума збитків. Окрім цього порушник має сплатити адмінштраф (від 510 до 1200 грн). Згідно з постановою штрафи збільшені у три рази, тому після штрафу 23 тис. грн наступає кримінальна відповідальність.

Реалізацією новорічних ялинок займаються державні лісогосподарські підприємства. По області в цьому році планують реалізувати близько 10 тисяч ялинок. Населення повністю забезпечене атрибутикою нового року.

Минулого тижня за незаконну виробку ялинок вже було складено 17 адмінпротоколів на порушників. За минулий рік – 56 адмінпротоколів.

Нагадаємо, у рамках програми президента “Зелена країна” за 3 роки по країні планують висадити 1 мільярд нових дерев. Вже посадили 59 054 365 дерев.

Читайте також: У ЗАПОРІЖЖІ «ПІДРИВАЛИ» ОВОЧІ ПЕТАРДАМИ, ЩОБ НАОЧНО ПОКАЗАТИ НЕБЕЗПЕЧНІСТЬ ФЕЄРВЕРКІВ – ФОТО, ВІДЕО