П’ятий президент України Петро Порошенко відреагував на інформацію про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, а саме державної зради, яку йому надіслали поштою.  Він переконаний, на ці кроки влада пішла з метою недопущення падіння рейтингу Володимира Зеленського. Також пояснив, що наразі перебуває у Варшаві, бо прагне сформувати потужну коаліцію на підтримку України і протидії Росії.

“Вчора, сьогодні і завтра ми працюємо у Варшаві. Маємо численні зустрічі з польськими і європейськими політиками, які присвячені тому, щоб сформувати потужну коаліцію на підтримку України і протидії Росії, яка сьогодні сконцентрувала біля наших кордонів більш як 100 тисячний військовий контингент з величезною загрозою вторгнення”, – заявив п’ятий президент.

“Я хочу подякувати всім, бо Польща є нашим традиційним другом, союзником і партнером. І сьогодні це дуже добре відчувається. Сьогодні, коли вся Європа, весь світ і в тому числі вся Україна мала і має об’єднатися проти Путіна, в Україні відбуваються дивні речі”, – додав Порошенко.

Лідер “Європейської Солідарності” наголосив, що повернеться в Україну згідно з власним графіком, а не на вимоги Зеленського.

Я хочу наголосити, що мені “передають вітання” з Офісу президента про те, що вони з розумінням поставляться до того, якби я залишився у Європі. Я хочу наголосити, що я не надам їм такого подарунку і повернусь в Україну в першій половині січня. Але за своїм графіком, а не за графіком “потужного сценариста” відосиків Зеленського. Ми точно маємо сьогодні думати про державу, а не про власні рейтинги. Бо саме падінням рейтингу і неможливістю нічого запропонувати суспільству пояснюють подібні дії з боку Зеленського і його радників.

Він наголосив, що після повернення в Україну готовий обговорити державну зраду з чинною владою, яка провалила спецоперації із затримки “вагнерівців” і купує вугілля і електроенергію у диктаторів з Росії та Білорусі.

“Хочу оголосити, що ми поговоримо, як тільки я повернуся, про державну зраду і про сприяння і фінансування тероризмі. Хто є державний зрадник? Той, який разом з українськими Збройними Силами в 2014 році звільнив дві третини окупованого Донбасу? Чи той, хто через підписання розведення військ віддав ворогу нашу землю? Той, хто надав наказ і санкціонував десятки операцій, які ліквідували окупантів – ворогів України”, – зауважив Порошенко.