Завдяки великому попиту серед відвідувачів на Музей архітектури, який цього року відкрили в обласному місті, нещодавно було відкрито другий крафтовий музей – Музей феноменальної сили та Зала олімпійської слави.

Фото з сайту

У Музеї феноменальної сили 6 залів. Тут місцеві мешканці та гості міста можуть ознайомитися з різноманітними видами спорту, в яких свого часу спортсмени Запорізького краю здобували перемогу (легка атлетика, художня та спортивна гімнастика, футбол, гандбол, волейбол і баскетбол, важка атлетика, греко-римська боротьба, бокс, стрибки у воду плавання й гребля). В кімнаті фан-сектори знаходяться аудіо та відео записи, щоб можна було себе відчути присутнім на місці події, повідомляється на сайті відомства.

У Залі Олімпійської Слави представлені медалі, перепустки з різних змагань, одяг спортсменів, значки тощо. Експонати розташовані у хронологічному порядку – з 1952 року до 2021.

Загалом, в новому музеї увіковічили спортивні досягнення та подвиги видатних запорізьких спортсменів та спортсменок, які внесли вагомий вклад в спорт, історію, розвиток власного міста і країни в цілому.

Одним з перших відвідувачів був краєзнавець Роман Акбаш. Він високо оцінив нову локацію:

Фото Романа Акбаша

Михаил Мордовской – чемпион! Чемпион по созданию крутых музеев! Да-да, в Запорожье стало на один замечательный музей, на одну интереснейшую локацию, на одну достопримечательность больше! Запорожье, история, спорт, спортивные кумиры, великие личности… Всё как я люблю! Даже отдельный уголок про футбольных фанатов:) И всё это в одном музее – Музее феноменальной силы! Кричу всем причастным во всё горло, аки на футболе: “Мо-лод-цы!!!”. Ну а всем остальным настоятельно рекомендую к посещению – угол Маяковского и Патриотической, вход (бесплатный, кстати) через библиотеку №2., – пише Акбаш на своїй сторінці у Фейсбук.

До уваги громадян ! Музей знаходиться на проспекті Маяковського, 7, що у Вознесенівському районі Запоріжжя.

Нагадаємо, на цих вихідних у Запоріжжі відкрили новорічні локації. У тому числі на площі Маяковського, де було встановлено головну ялинку міста. Активіст Олександр Ралик у соцмережах показав, як виглядає головна новорічна красуня з усіх ракурсів.