Цього року одну з новорічних локацій встановили на о. Хортиця на «Козацькому колі». Місцеві мешканці та гості міста у захваті від різдвяного містечка, втім не всім.

Причина – російський репертуар, який лунає з гучномовців. Наприклад, пісня Ольги Воронец «Русская метелица» 1976 року чи ВИА «Самоцветы» «Белый снег» 1980 року. Дуже дивний вибір зважаючи, що з 2014 року Україна має захищатися від військової агресії Росії.

Дуже не хочеться перетворювати свою сторінку у книгу скарг, бо негатива і так скрізь вистачає. Тому я був дійсно радий побачити яскраве різдвяне містечко, яке нещодавно відкрили на Хортиця Національний заповідник – Khortytsia National Reserve . В морозний вечір буднього дня там гуляло чимало людей! Добре, що можна було зігрітися чаєм чи глінтвейном з яток. Навіть туалет працював). Великим позитивом також була присутність патрульної поліції на парковці і за збереженість вікон в машині можна було не перейматися.
Був я радий, поки не відкрив двері автомобіля. Над усією цією красою лунав ВІА Самацвєти. Ну, думаю, буває. Але через одну англомовну я почув щось з репертуару Мусліма Магомаєва. WTF? Це вже не співпадіння!
Але невдовзі я почув те, що мене вкрай обурило! “Русская мєтєліца” Ольги Воронєц! Серйозно?

Це ті “нові сенси” Хортиці про які нам так довго розповідали? За пів години не пролунало жодної української композиції. Хто складав плей-лист і хто несе за це відповідальність?, – пише на своїй сторінці у Фейсбук ВікторНеклеусс

Зауважимо, окрім російських вистачає виконавців, які співають про зиму та новорічні й різдвяні свята.

Нагадаємо, сьогодні, 22 грудня, проходить одинадцята сесія Запорізької міськради. Депутати вже встигли ухвалити бюджет на наступний рік й інші важливі питання, однак не змогли скасувати рішення, що Запоріжжя – «територія без НАТО».