Два роки тому в ході робочої поїздки премєр-міністр доручив Службі автомобільних доріг підготувати та оголосити тендер на визначення підрядної організації для будівництва мосту через р. Дніпро у м. Запоріжжя.

Відтоді будівельники встигли чимало зробити. САД Запорізької області опублікувала відео того, як виглядає об’єкту «Автотранспортної магістралі через р. Дніпро в м. Запоріжжі (автомобільна дорога Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя (через м. Кременчук) – Маріуполь «Під’їзд до о. Хортиця».

Нагадаємо, наприкінці грудня ймовірно буде частково відкрито рух для транспорту на вантовому мосту, який сполучає острів Хортиця та центр міста.

Запорізький міст — це магістраль безперервного руху довжиною понад 9 км, яка складається з 6 транспортних розв’язок, у складі яких 26 штучних споруд, в тому числі два 2 позакласні мости з окремими спорудами під кожний напрямок руху.

2 грудня на верховій частині вантового мосту мостобудівники навісили останній вант. Відкриття може відбутися дуже скоро. Окрім цього для запоріжців підготували сюрприз. Споруда № 10 Автотранспортної магістралі через річку Дніпро буде підсвічуватись.