З 18 по 19 грудня у всіх обласних центрах засяяли головні новорічні красуні – ялинки. Цього року запоріжці із захопленням спостерігали за відкриттям новорічних локацій. Більшість відзначають, що все було виконано зі смаком. Щоправда, запал трохи вщух, коли містяни дізналися у скільки все це обійшлося.

RegionNews пропонує ознайомитися з “парадом” святкових ялинок по всій Україні, щоб визначити найкращу.

Почнемо з рідного Запоріжжя. Ялинка штучна, сягає 22 метри. Для прикрашання купляли нові іграшки та гірлянди. На це було витрачено близько двох мільйонів гривень. Все оформлено у теплих кольорах, у європейському стилі. Про смаки, звісно, не сперечаються, але треба визнати, що у 2021/2022 для місцевих мешканців дійсно постаралися, щоб зробити свято.

Волинь. На Театральному майдані Луцька ростуть три ялинки, тож влада вирішила, що встановлювати штучні дерева ні до чого. Всі три дерева нарядили 150 іграшками та 200 гірляндами. На прикраси гроші також не витрачали.

У Вінниці ошатна 28-ва красуня засяла в Центральному парку ім. М. Леонтовича. Вона складається з 324 малих ялинок, які зібрали в одну. Новорічне дерево прикрасили іграшками у вигляді великих бурульок та куль 30-40 сантиметрів, декоративними елементами у вигляді чобітків і рукавичок, ноу-хау – 3D кулі. Переважають жовтий, синій та срібний кольори.

vn.depo.ua

portal.lviv.u

У Дніпрі цього року вирішили не економити й витратили на ялинку дев’ять мільйонів гривень. Головне дерево заввишки 20 метрів встановили на Європейській площі. Прикраси – прозорі й золоті кулі.

Фото: Днепр

На центральній вулиці Житомира  (Михайлівській) росте 30-ва ялинка. Вічнозелене дерево прикрасили білими іграшками, які святяться, й гірляндами жовтого кольору.

Фото: Google.com

Головна ялинка Закарпаття розташована в Ужгороді на площі Шандора Петефі. Це штучне дерево висотою 18 метрів за 969 тисяч гривень. Переважають жовті кольори.

Фото: mukachevo.net

В Івано-Франківську 18-ва ялинка засяяла ще 3 грудня на Вічевому майдані. Штучне дерево прикрасили 3D-ілюмінацією з програмним контролером.

Фото: suspilne.media

portal.lviv.ua

У Кропивницькому цього року вирішили особливо не розкошувати. На площі Героїв Майдану встановили 14-ти метрове штучне дерево. Прикрасили старими іграшками та докупили гірлянд на 28 тисяч гривень.

Фото: Google.com

Головну ялинку громаді Львова подарував Василь Козленко. Відомо, що чоловік мешкає у Львівській області. Дерево заввишки 17 метрів встановили перед Львівським театром опери і балету.

Головна ялинка Миколаївщини розташована на Соборній площі. Штучне 18-метрове дерево тут почали встановлювати ще з 2019 року.

Фото: suspilne.media

portal.lviv.ua

В Одесі дотримувалися морської тематики й на Думській площі прикрасили штучну ялинку морськими зорями, водоростями та вогниками.

suspilne.media

suspilne.media

Декілька років тому в Полтаві купили 22-ву новорічну ялинку, її й встановили у 2021 році. Прикраси також використовували старі.

Фото: poltava.t

У Рівному міська рада за бюджетні кошти придбала 18-ти метрову штучну ялинку разом з набором іграшок і гірлянд. Все обійшлося громаді у три мільйони гривень.

portal.lviv.ua

На площі Театральній у Сумах встановили штучну ялинку заввишки 19 метрів, яку купили ще у 2017 році. Дерево прикрасили гірляндами й ілюмінацією.

portal.lviv.ua

Головну ялинку Тернополя було встановлено на Театральному майдані. Висота штучного дерева – 18,5 м, з прикрас використовували новорічні іграшки та 3D-ілюмінацію.

У Харкові 40-ву штучну ялинку встановили на площі Свободи.

На площі біля кіноконцертного залу «Ювілейний» встановили головну ялинку Херсонщини заввишки 18 метрів. На неї витратили: три кілометри гірлянд, пів тисячі прикрас, 5 з яких підсвічуються.

У Хмельницькому головну красуню встановили по вул. Проскурській.

24tv.ua

24tv.ua

У Черкасах на площі Соборній встановили 19-ти метрову ялинку, яка коштувала місту один мільйон гривень. Ялинку вбрали у декоративні рукавички, шапку, цукерки з підсвіткою та синьо-жовті кулі.

portal.lviv.ua

У Чернівцях за 800 тисяч гривень придбали 18-ву штучну ялинку. Дизайнери прикрасили дерево зірками і сніжинками.

molbuk.ua

portal.lviv.ua

На Красній площі у Чернігові встановили ялинку висотою 18 метрів. На ній каркас і хвоя ті, що були попередні роки.

suspilne.media

У столиці запалили головну ялинку на Софіївській площі.31 метрове дерево підсвічують 10 кілометрів гірлянд, 20 тисяч золотих і червоних іграшок. Благодійники виділили на неї 9 мільйонів гривень.

З об’єктивних причин ми вирішили не публікувати фото того, як прикрасили ялинки на окупованих територіях. Сподіваємося, що вже наступного року RegionNews зможе розповісти про всі обласні центри, включно з Кримом.

На головній фотоілюстрація з FB