Напередодні святкування Нового року нардепка Юлія Яцик на своїй сторінці у Фейсбук розмістила інформацію, що у Токмаку Запорізької області масово звільняються працівники поліції. Згодом ця новина почала поширюватися у ЗМІ. На сайті ГУНП Запорізької області з’явилася відповідь з цього приводу.

Як розповідає Юлія Яцик, у Токмацькому відділенні поліції Пологівського відділу поліції м. Токмак 95% особового складу написали рапорти про звільнення. Нібито до такого призвело невиконання керівництвом ГУНП Запорізької області оплати праці за ненормований робочий день, викривлення фактів роботи працівників поліції публічними особами, систематичний тиск з боку керівництва поліції області щодо виконання показників «розкриття» злочинів тощо:

Ви вірите в те, що розкриття злочинів у нашій області перевищує 70%? Я особисто, ні!, – пише вона.

На сайті відомства написали що 31 грудня співробітники вище згаданого відділу поліції, дійсно, висловили невдоволення станом матеріально-технічного забезпечення та рівнем оплати за понаднормове несення служби.

«В ході спільного обговорення проблемних питань було вирішено через профспілкову організацію направити колективне звернення від поліцейських до депутатського корпусу, Кабінету Міністрів України, міністру МВС та Президенту України щодо покращення матеріально-технічного забезпечення працівників ОВС»

Водночас запевняється, що інформація щодо масового надання рапортів на звільнення поліцейськими відділу №3 не відповідає дійсності й жодної заяви на звільнення керівництво не отримувало.

На головній – фотоілюстрація