Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський анонсував підвищення зарплатні співробітникам правоохоронних органів, про це повідомляє портал МВС.

Останні два роки у бюджети не закладали коштів на підвищення грошового забезпечення, тому «доплати» відбувались точково, коштом Ковідного Фонду. У 2022 році передбачено виділення додаткових грошей – 2,8 млрд грн. На затрати Нацполіції додатково виділили 1 млрд грн.

З 1 лютого всі співробітники МВС усіх категорій мають отримувати зарплату на 10% більше (поліцейські, рятувальники, нацгвардійці, працівники міграційної служби).

За словами Монастирського, гроші на підвищення зарплатні вдалося отримати завдяки спецоперації «Акциз» (проти нелегальної реалізації підакцизних товарів).

Нагадаємо, напередодні новорічних святкувань у Запорізькій області, та Запоріжжі включно, вибухнув скандал. Нардепка Юлія Яцик на своїй сторінці у Фейсбук опублікувала інформацію, що у Токмаку з роботи масово звільняються працівники поліції. Цьому слугувало декілька причин, основна – невиконання керівництвом ГУНП Запорізької області оплати праці за ненормований робочий день. На сайті відомства частково спростували слова Яцик. Рапорти були, однак вони «жодної заяви на звільнення керівництво не отримувало», зазначалося.