19 січня відзначається Водохреща, присвячене Хрещенню Господню. Одна з традицій свята – пірнання в ополонку. У Запоріжжі цього року освятять воду на Центральному та Правобережному пляжах.

Про це стало відомо сьогодні, 12 січня, під час наради за участю представників департаментів та правлінь, районних адміністрацій, комунальних підприємств та правоохоронних органів, повідомляється на сайті відомства.

У нашому місті визначено дві локації для купання й освячення води на свято Богоявлення – Центральний і Правобережний пляжі. 19 січня Центральний пляж освятить митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука – РПЦ. А Правобережний (цього ж дня) представник УПЦ – єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій.

На локаціях чергуватимуть рятувальники, медики, правоохоронці та співробітники комунальних служб. Також обіцяють встановити освітлювальну вежу для роботи у нічну годину.

Громадянам нагадують, що без попередньої підготовки купання взимку може бути дуже небезпечним для здоров’я!

Нагадаємо, За куріння електронних сигарет, кальянів, пристроїв для нагрівання (в т.ч. “IQOS”, “glo”) у громадських місцях будуть штрафувати. Їх прирівняли до звичайних сигарет.  Про це йдеться в Законі України № 1978-ІХ щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну, який 11 січня 2022 року, офіційно опубліковано.