Нещодавно на сторінці у Фейсбук з’явився коментар Шевченківського районного суду м. Запоріжжя стосовно відеозапису святкування суддями.

Пресслужба місцевої Феміди підтвердила, що дійсно такий факт був. 15 грудня 2021 року в неробочий час працівники Шевченківського районного зібралися з нагоди святкування «Дня працівника суду». В музичних вподобаннях одного з судді, який виконав пісню Михайла Круга (в народі «блатняк»), не вбачають нічого поганого.

Далі наводимо повністю текст:

Щодо публікацій в ЗМІ та соцмережах відеозапису про святкування суддями професійного свята.
12 січня 2022 року в засобах масової інформації та соціальних мережах було поширено відеозапис святкування суддями Шевченківського районного суду м. Запоріжжя професійного свята.
У публікаціях міститься осуд суддів щодо вибору музичного репертуару для проведення святкування, зокрема й одного з суддів, який під час заходу виконав пісню Михайла Круга.
Вважаємо, що викладена в публікаціях інформація потребує деяких роз’яснень.
Так, 15 грудня 2021 року в суддів Шевченківського районного суду м.Запоріжжя, поза межами робочого часу, відбулась зустріч з нагоди святкування професійного свята – “Дня працівника суду”.
Зазначена зустріч проходила в одному з ресторанів м.Запоріжжя, на святкуванні були присутні виключно судді, інших відвідувачів в орендованому суддями залі ресторану не було.
Під час святкування було дотримано всіх вимог чинного законодавства України, зокрема і щодо карантинних обмежень.
Захід був повністю оплачений особистими коштами присутніх.
Зазначимо, що судді, як і всі інші громадяни України мають право на відпочинок та особисте життя. Також судді, які і всі мешканці України, вправі самостійно обирати музичні твори, книги, фільми, вистави, які їм подобаються.
Про смаки не сперечаються – говорить відома приказка.
Разом з тим, ми цілком розуміємо, що хтось може по іншому оцінювати висвітлену подію, а тому пропонуємо представникам громадськості, які роками опікуються судовою реформою, скласти переліки музичних творів, книг, фільмів, вистав тощо, які заборонено слухати, читати, дивитись суддям. До цих переліків пропонуємо додати перелік інших заборон, яких повинні дотримуватися у повсякденному житті судді, а можливо й інші державні службовці.
Нагадаємо, блогер Сергій Стерненко на своєму Телеграм-каналі опублікував відео, на якому суддя співав Михайла”Наколи мне, кольщик, купола” (пісня М. Круга).
Фото зі сторінки у Фейсбук