Депутати «Європейської Солідарності» заявили про неприпустимість політичних переслідувань лідера опозиції і закликали владу припинити політичні репресії проти Петра Порошенка. Спільну заяву депутати Запорізької обласної і Запорізької міської рад зробили сьогодні на брифінгу.

Депутати зазначили, що шляхом незаконного політичного переслідування Петра Порошенка Зеленський хоче позбутися свого головного конкурента. Це робиться для того, щоб не допустити участі лідера опозиції у парламентських і президентських виборах, адже останні соціологічні дослідження регулярно говорять про зростання рейтингів Порошенка і «Європейської Солідарності», в той час як показники підтримки Зеленського і «Слуги народу» стрімко скочуються вниз.  Все це відбувається в умовах зростання зовнішньої загрози. Влада, замість того, щоб консолідувати українське суспільство для протистояння Путіну, розпалює внутрішнє протистояння. Цим Зеленський необачно і безвідповідально послаблює фронт протидії російській агресії.

 «Такі дії Зеленського – це прямі подарунки Путіну. Мета його дій – будь-якими методами знищити організовану українську опозицію, усунувши з політичного життя її лідера – Петра Порошенка. Бо Зеленський та його камарилья системно готує Україну до капітуляції, до так званого миру, але на російських умовах. І на заваді таким зрадницьким планам Банкової може стати виключно організований український державницький рух. Ось відповідь на питання, нащо влада переслідує лідера найпотужнішої української політичної сили – «Європейської Солідарності», – заявив народний депутат восьмого скликання, голова Запорізької територіальної організації партії «Європейська Солідарність» Ігор Артюшенко.

Депутат Запорізької обласної ради фракції «Європейська Солідарність» Олег Чернов наголосив, що переслідування лідера опозиції –  це лише частина плану придушення опозиції взагалі, адже на меті у Зеленського – поховати демократію в Україні в цілому.

«Переслідування Петра Порошенка – це лише частина загального пазлу постійних  переслідувань, що здійснюються за вказівкою Зеленського проти патріотів України. Згадаємо Антоненка і Кузьменка, генерал-кіборга Марченка, героя оборони Маріуполя генерала  Павловського. Тобто, ми бачимо, що переслідування патріотів і опозиції – це частина плану Зеленського з побудови в Україні авторитарного режиму на зразок Білорусі, Росії, чи Казахстану.  Зеленському до душі авторитарний режим як такий, що дає можливість правити одноосібно роками, реалізовуючи свої хворобливі амбіції. Він та його команда вже зараз не приховують, що планують перенести вибори до парламенту на рік з 2023 на 2024, повернути мажоритарку, дистанційне голосування, контролювати Конституційний суд», – сказав під час брифінгу Олег Чернов.

Керівник фракції «Європейська Солідарність» в Запорізькій міській раді Микола Бєлий наголосив на абсурдності обвинувачень проти Петра Порошенка, який і в часи президентства, і в якості лідера опозиції регулярно докладає зусиль для розвитку України і посилення її позиції на міжнародній арені.

«Саме під головуванням Порошенка відродилась українська армія було звільнено дві третини Донбасу. Саме Порошенко виборов безвіз з європейськими країнами і Томос, Угоду про асоціацію з Євросоюзом і енергетичну незалежність від Росії, створив міжнародну  коаліцію на підтримку України і зміг забезпечити санкції проти Росії. Він разом з армією і суспільством зберіг і захистив державу. І якщо Зеленський при цьому називає його «державним зрадником», то хто тоді сам Зеленський? Це він знімав кіно у Москві, коли захоплювали Крим, ухилявся від армії, відпрацьовував корпоративи у Горлівці, а вже коли був президентом, злив спецоперацію по затриманню терористів, що вбивали українських солдат, Путіну», – сказав Микола Бєлий.

Ветеран російсько-української війни, волонтер, депутат фракції «Європейська Солідарність» в Запорізькій міській раді Валерій Прозапас закликав мешканців Запорізької області підтримати Петра Порошенка у Києві 17 січня, адже в цей день українці виходять, щоб захистити демократію в Україні.

 «Я вважаю, що переслідування лідера опозиції є вигідним нашому ворогу в Кремлі. Тому дії влади розцінюю як вкрай дивні та небезпечні для нашої держави. Складається враження, що цими фейковими звинуваченнями вони намагаються відвернути увагу суспільства від свого дипломатичного провалу, кризи в економіці та, зокрема, Вагнергейту та офшорного скандалу, в якому замішаний теперішній президент Зеленський.

Саме тому 17 січня тисячі українців їдуть до Києва. Ми будемо зустрічати Петра Порошенка і будемо захищати демократію в Україні!», – резюмував Валерій Прозапас.