22 січня у Запоріжжі мають частково відкрити рух для транспорту на вантовому мосту. Наразі обговорюються деталі організації руху транспорту по новому мосту.

Сайту «Індустріалка» начальник Служби автодоріг Запорізької області Олег Галич повідомив, що жителі Хортицького району їхатимуть по трьох смугах вантового мосту з роз’їздом на Набережну магістраль та на вулицю Тюленіна. В напрямку Хортиці та Хортицького району рух транспорту буде здійснюватись двома смугами мосту Преображенського. На міст можна буде заїхати з Набережної через споруду №17 та з вул. Тюленіна.

Нагадаємо, 10 січня на мосту розпочалися дорожні роботи – влаштування асфальтобетону на проїзній частині верхової гілки вантового мосту та нанесення дорожньої розмітки. Мостобудівельники впоралися до ранку 11 січня. Щоб скоріше відкрити рух верховою частиною, було прийнято рішення влаштувати тимчасове покриття. Коли настане тепла та суха погода – робітники покладуть гусасфальт, повідомляє САД.

Паралельно на верхній частині вантового мосту монтують світлодіоди на вантові канати, які будуть частиною масштабного декоративного освітлення.

Нагадаємо, влада обіцяла, що наприкінці минулого року на вантовому мосту частково відкриють рух для транспорту, але згодом стало відомо, що відкриття переноситься на 2022 рік.