Сьогодні стало відомо, що хлопчик, якого розшукували протягом кількох місяців у Запоріжжі та області, загинув. Його тіло виявили у селищі Якимівка, про це повідомили у соціальних мережах волонтери.

У поліції вже прокоментували ситуацію й пояснили – дитина померла не своєю смертю, хлопчика вбили, а перед цим, ймовірно утримували в будинку проти власної волі.  Тіло Максима Самофалова виявили поліцейські у погребі приватного будинку. Для встановлення причин смерті його направили до моргу.

У скоєнні тяжкого злочину обґрунтовано підозрюються двоє раніше судимих чоловіків. Поліцією проводяться невідкладні заходи по їх затриманню.

За зібраними на даний час матеріалами, слідством  відкрито  кримінальні провадження за ознаками особливо тяжких злочинів – «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини» Кримінального кодексу України.

Працівниками кримінальної поліції встановлено особи двох  раніше засуджених чоловіків 1976 та 1996 років народження, причетних до скоєння цих злочинів. Старший з них 9 років перебував за гратами за скоєння тяжких злочинів. Оперативниками встановлено, що вони скоїли викрадення хлопчика наприкінці серпня 2021 року, утримували в підвалі впродовж двох тижнів, а потім вбили.

Наразі поліцейські вживають заходи для встановлення місцезнаходження та затримання злочинців.