RegionNews вчора, 17 січня, повідомляв, що всі навчальні заклади курортного міста Бердянська отримали повідомлення про «мінування». Зловмисник вимагав принести викуп у розмірі 650 тис. грн, у парк Горького (якого в місті нема), й залишити гроші в дуплі дерева або камері схову. За інформацією «ПроБердянська», станом на 8:00 18 січня правоохоронці небезпечних предметів не виявили.

Оскільки на сьогодні зловмисника, який надсилає неправдиві повідомлення, ще не знайшли, було прийнято рішення до кінця тижня перевести місцевих школярів на дистанційне навчання. Хоча минулого тижня такий сценарій виключали. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив в.о. міського голови Олександр Свідло:

Новое письмо об очередном псевдо-минировании всех школ города было получено пол часа назад.
Чтобы не срывать учебный процесс, а также не ставить под угрозу безопасность детей, принято решение с завтрашнего дня до конца недели всем школам города перейти на дистанционное обучение.
И обращаюсь к спецслужбам нашего города и нашей области: наведите в конце-концов порядок!
До конца недели Бердянск будет ждать прямых рекомендаций от силовых структур как себя вести и что делать.
Я сам родитель школьника и понимаю, что чувствуют бердянцы сегодня, отправляя каждый день детей в школы. Эти сообщения о постоянных псевдо-минированиях, честно говоря, достали уже всех. Подобная ситуация сложилась сразу в нескольких городах Украины. И, к сожалению, дистанционка – это на сегодня единственное, что могут предпринять городские власти.

Нагадаємо, чергова хвиля «мінувань» почалася в Бердянську минулого тижня (13 і 14 січня). Правоохоронці та всі відповідні служби оперативно проводили перевірку, небезпечних предметів не було виявлено.

Також, в грудні 2021 року близько тижня 15-річний підліток у змові зі своїм віртуальним другом – хакером з РФ – надсилав листи з погрозами до адміністрації закладів від імені одного з учнів місцевих шкіл. Причина – помста супернику через нерозподільне кохання.

На головній – фотоілюстрація