Цього тижня у Запоріжжі мають частково відкрити рух для транспорту на вантовому мосту. На сторінці у Фейсбук компанії Onur Group Ukraine, яка займається будівельними роботами, розміщено інформацію, що сьогодні, 18 січня, міст перевірять на міцність.

А саме, 30 вантажних автомобілів виїжджатимуть на новий міст, щоб перевірити споруду на міцність. Результати обіцяють повідомити у соцмережах.

Нагадаємо, 22 січня у Запоріжжі мають частково відкрити рух для транспорту на вантовому мосту. Відповідний документ з’явився в Телеграм-каналі «Автоканал Запоріжжя». У ЗМІ опублікували приблизну схему руху транспорту по вантовому посту.

10 січня на мосту розпочалися дорожні роботи – влаштування асфальтобетону на проїзній частині верхової гілки вантового мосту та нанесення дорожньої розмітки. Мостобудівельники впоралися до ранку 11 січня. Щоб скоріше відкрити рух верховою частиною, було прийнято рішення влаштувати тимчасове покриття. Коли настане тепла та суха погода – робітники покладуть гусасфальт, повідомляє САД.

Паралельно на верхній частині вантового мосту монтують світлодіоди на вантові канати, які будуть частиною масштабного декоративного освітлення.

Влада обіцяла, що наприкінці минулого року на вантовому мосту частково відкриють рух для транспорту, але згодом стало відомо, що відкриття переноситься на 2022 рік.