Післязавтра у Запоріжжі вже відкриють рух для транспорту по новому вантовому мосту. Патрульна поліція опублікувала організацію дорожнього руху.

‼️Увага‼️ організація дорожнього руху на вантовому мосту

Заїзд на міст буде здійснюватися в трьох місцях: два заїзди з вулиці Запорізька Січ та один з кільця.

Рух вантовим мостом буде організовано в односторонньому напрямку в бік Прибережної автомагістралі.

Виїзд здійснюватиметься на вулицю Сергія Тюленіна та Прибережну автомагістраль.

Увага‼ у зв’язку з відкриттям вантового мосту відбудеться зміна організації дорожнього руху на мосту імені Інженера Преображенського Рух мостом Преображенського буде організовано в односторонньому напрямку в бік острова Хортиця. Заїхати на міст можна буде з Прибережної автомагістралі та вулиці Сергія Тюленіна, де рух дозволений тільки прямо.

Здійснювати поворот ліворуч із вулиці Тюленіна на Прибережну автомагістраль — ❌ ЗАБОРОНЕНО ❌ Виїзд із мосту буде у двох напрямках. Праворуч: для легковиків та вантажних транспортних засобів, а ліворуч — громадський та легковий транспорт.

Попередньо зміни організації дорожнього руху на вище вказаних ділянках відбудеться 22 січня.

Нагадаємо, 10 січня на мосту розпочалися дорожні роботи – влаштування асфальтобетону на проїзній частині верхової гілки вантового мосту та нанесення дорожньої розмітки. Мостобудівельники впоралися до ранку 11 січня. Щоб скоріше відкрити рух верховою частиною, було прийнято рішення влаштувати тимчасове покриття. Коли настане тепла та суха погода – робітники покладуть гусасфальт, повідомляє САД.

Паралельно на верхній частині вантового мосту монтують світлодіоди на вантові канати, які будуть частиною масштабного декоративного освітлення.

Нагадаємо, влада обіцяла, що наприкінці минулого року на вантовому мосту частково відкриють рух для транспорту, але згодом стало відомо, що відкриття переноситься на 2022 рік.