Попри те, що Запорізький апеляційний суд визнав недійсним договір оренди землі ТОВ «Ленд Дівелопмент» на території скверів, невідомо як скоро територію в центрі міста облагородять.

Запорізька міська рада подала касаційну скаргу до Верховного суду щодо скасування рішення Запорізького апеляційного суду. І це, нібито, стало причиною відмови створення робочої групи щодо відновлення скверу Яланського. Вказано, що зараз питання «є передчасним» через касаційну скаргу. Відповідь на інформаційний запит у себе на сторінці Фейсбук опублікував активіст Денис Тарасов:

Тарасова заперечує твердження заступника міського голови Олександра Власюка та юристки Зої Шеремет, які готували вище викладений документ. Згідно з процесуальним законодавства оскарження постанови Запорізького апеляційного суду не зупиняє його дію та не скасовує чинність.

Нагадаємо, у 2006 році Запорізька міська рада затвердила передачу двох земельних ділянок ТОВ “Ленд Дівелопмент” під будівництво підземного багатофункціонального ТРЦ й реконструкцію скверів, що  існують. Але з’ясувалося, що фірма політика і бізнесмена збирається будувати наземний комплекс. До того ж коли «загадковим чином» проєкт «перекроїли», діяв старий Генплан. Оскільки зміни туди не вносилися – землі рекреації. Запорізький апеляційний суд взяв до уваги наведені факти місцевими активістами й виніс рішення про визнання недійсного договору оренди під забудову ТРЦ.

Петиція “Зробити сучасний європейський парк Громади в центрі Запоріжжя на місці знищеного скверу Яланського та скверу біля цирку” набрала необхідну кількість голосів – 751.

На головній – фотоілюстрація