На вихідних правоохоронці у селищі міського типу Степногірську по гарячих слідах затримали ймовірного крадія. Під час затримання на поміч зловмиснику кинувся знайомий.

22 січня, під час проведення оперативних заходів з розкриття крадіжки, на вул. Центральній оперативники встановили особу ймовірного злочинця. Коли його намагалися посадити до службового автомобіля, товариш чоловіка (38-річний мешканець Степногірська) всіляко почав перешкоджати правоохоронцям. Навіть розпилив в обличчя поліцейським балончик з газом дратівливої дії, повідомляє пресслужба відомства.

Внаслідок конфлікту поліцейські отримали опіки очей, постраждалі зверталися за допомогою до медиків.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 345 «Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням правоохоронцем службових обов’язків» ККУ. За цей злочин передбачається покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років.

Фігуранта затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу. Підозрюваному мають вручити підозру та обрати запобіжний захід.

Нагадаємо, сьогодні, 24 січня, надійшло повідомлення, що всі школи та дитсадки у Запоріжжі «заміновано». Дітей та працівників навчальних закладів було евакуйовано. Наразі проходить перевірка приміщень на наявність небезпечних предметів.

На головній – фотоілюстрація