Минулого тижня RegionNews повідомляв, що мешканці Запоріжжя вийшла на мітинг через величезні суми у платіжках від «Міських теплових мереж» – від 6 до 15 тисяч грн. З’ясувалося, що в місті майже 800 таких «дорогих» будинків.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Люди скаржаться, що із листопада тарифи збільшилися щонайменше вдвічі, а тепла немає. В деяких квартирах стовпчик термометру сягає відмітку 15-18 градусів тепла. Особливо від несправедливості потерпають пенсіонери, які навіть при всьому бажанні не можуть сплатити за комуналку.

Представники концерну «МТМ» нарікають на нові правила нарахування. Відповідно до вимог чинного законодавства нарахування теплової енергії проводяться відповідно до правил №830 «Про комерційний облік». Сума у квитанції залежить від поверховості будинку (багатоквартирним будинкам нараховують більше ніж багатоповерховим) та температури повітря. Й, звісно, від наявності приладів обліку.

Також вони зауважують, що сподіватися на перерахунок не варто. Єдине, що змогли порадити у цій ситуації – реструктуризація боргу.

На головній – фотоілюстрація