Петиція №7277 «Запровадити нічний режим роботи громадського транспорту» набрала 965 голосів з 750 необхідних. На сесії депутати міськради мають розглянути це питання.

В пояснювальній записці комісія з життєзабезпечення радить депутатам не підтримувати петицію. Вказано, що раніше вже підіймалося питання щодо подовження роботи міського транспорту у Запоріжжі з 22:00 до 6:00. Однак тоді пропозиція була відхилена. Серед причин називають: незначний пасажиропотік у нічний час, необхідність залучення до обслуговування маршрутів додаткової кількості автобусів та розширення штату водіїв.

Ба більше, нібито, якщо роботу транспорту дійсно подовжать у нічний час – вдень зменшиться кількість автобусів, збільшиться інтервал руху, а також погіршиться якість обслуговування.

Оренда/покупка нової техніки, найм додаткового персоналу тощо, неодмінно вплине на собівартість обслуговування маршрутів в цілому; – на сьогодні відсутній механізм компенсації (дотації до тарифу) приватним перевізникам витрат від обслуговування збиткових, але соціально важливих маршрутів; – відсутність серед підприємств-перевізників підтримки цього питання, а так відсутність потенційних претендентів для участі у конкурсі на обслуговування маршрутів з запропонованим режимом роботи; – тощо. З огляду на зазначене, на сьогодні, вирішення питання організації нічних перевезень є передчасним.

Тож вночі запорожці можуть розраховувати тільки на таксі.

На головній – фотоілюстрація